More

    CANDİDA  CANAVARI

    Başta Romatait artrit  olmak üzere birçok otoümmin hastalığın mesela; İltihaplı bağırsak hastalıkları, fibromiyalji, trioid problemleri, egzma, polikistik over, kas ağrıları, kronik yorgunluk gibi şikayetlerin arkasında CANDİDA mantarı olduğunu biliyor musunuz?

    Vücudumuzda bağırsak, gözler, kulaklarda, ciltte ve midede bulunan inatçı bir mantar türüdür. Kontrolsüz kullanılan antibiyotikler, mide ilaçları, kortizonlu ilaçların yanı sıra, beslenmemizde rafine şekerli ürünlere  unlu gıdalar, fazlasıyla yer vermemiz, alkol kullanımı, ağır metal maruziyeti bu sinsi canavarın vücudumuzda kontrolsüzce çoğalmasını tetikler. Bu mantarın fazlalığı gaz, şişkinlik gibi bağırsak sorunlarına, duygu durum bozukluklarına, sinirliliğe, geçmeyen depresyona ve hormonel sistemlere etkileri çok fazladır. Normalde bağırsaklarımızın %75’i CANDİDA oluşur ve bu dengeyi bozmamak gerekir. Yanlış diyetler ve zararlı yiyecekler bu sinsi düşmanın hızlı bir şekilde çoğalıp sizi rahat etmesine izin vermeyin!

    Candida’yı vücudumuzda dengeli tutmamız gerekir, çünkü o kadar fırsatçı bir bakteridir ki bu udumuza gerekli detoksu yaptıktan sonra bile çok hızlı bir şekilde çoğalma becerisine sahiptir. Adeta bir canavar gibi kendini korumak  için ince bir zar tabakası oluşturarak patlamaya hazır bir bomba gibi üreyebileceği bir ortamı bekler. Gelelim bu fırsatçı bakteri ile nasıl başa çıkacağımıza;

    1. Elma sirkesi:
    elma s irkesi

    Yemeklerden önce saf ev yapımı elma sirkesini bir bardak suya karıştırıp midesi hassas olan bir çay kaşığı balda koyarak tüketebilirler, çünkü sirke faydalı bakteriler içerdiğinden bağırsak floranızı koruyabilirsiniz.çünkü elma sirkesi doğal bir probiyotiktir.

    2. Sarımsak:

    sarmsak

    Doğal bir virüs öldürücüdür , günde 2adet sarımsak tüketebilirsiniz.Sarımsakta bulunan alicin maddesi kükürtlü bir bileşik olup doğal bir antioksidandır.

    3. Zencefil:

    zencef

    bileşiminde önemli etken maddeler olan güçlü vitamin kombinasyonuna sahip bir antioksidan olup yine balla karıştırılarak tüketebilirsiniz.

    4. Zerdeçal:

    zerdecal gercegi beyin sagligimiz icin olmazsa olmaz

    Hint safranı olarak bilinen ve içinde kurkumin denilen çok güçlü bir antiviraldir. Yine midesi hassasiyeti olanlarda balla kullanabilirler.

    5. Zeytinyağı:

    zeytinyagi

    Zeytinyağı zaten birçok faydalı bir bileşik olduğundan özellikle soğuk sıkım olarak yine bir çorba kaşığına 12 damla limon karıştırarak 21 gün boyunca kullanabilirsiniz

    Bunun haricinde sinsi düşmanımız lifli gıdaları da yeşillikleri de hiç ama hiç sevmez  bol bol tüketmek de size çok iyi gelecektir Kuruyemişler, özellikle fındık, badem ceviz her gün bir çay bardağı tüketerek de bağırsağınıza faydalı bakteriler eklemiş olursunuz Şeker mantarı besleyen ve jenduni genişletmeye yardımcı bir gıdadır, bu bakteri vücuttan atmak için şekersiz beslenmeye özen gösterin. Ayrıca kırmızı etlerden, süt ürünleri, küflü peynirlerden, dondurmalardan, asitli içeceklerden uzak durmayı ihmal etmeyin

    Gelelim bu canavar vücudunuzu terk ederken neler olacak!

    Candida  vücudumuzdan giderken yetmişten fazla toksin salgılar buna ‘die off’ sendromu diyoruz ve kendinizi pek de iyi hissetmeye çekiniz maalesef…. Bu nedenle temizlenme sürecinde mide bulantısı, migren tipi baş ağrısı ,aşırı derecede yorgunluk ,halsizlik, grip benzeri durumlar, kas ve eklem ağrıları, baş dönmeleri ,terleme, boğaz ağrısı, kaşıntılar, deride kızarıklık

    Kabızlık, ishal, şişkinlik, gaz, anksiyete sorunları yaşayacaksınız lütfen sakin olun kendinizi rekax moda alın bol bol su yeşil sebze suları tüketin, toksinleri hızlıca vücudunuzdan uzaklaştırmak için bir Lt suyun içine 7- 19 adet karanfil 5-6 adet karabiber 1 adet kabuk tarçın içerek bir hafta tüketin, çünkü bu toksin atma töreni bir hafta devam edecektir.

    Ve sonuç kendinizi daha zinde ve sağlıklı hissederek daha kaliteli bir yaşam süreceksiniz.

    Unutmayın hiçbir şeyin önemi yoktur hayatta aslında; sağlıklı olun ,sağlık her şeyin başıdır…

    Görüşmek dileğiyle…

    En Son Makaleler

    Kişisel Gelişim Nedir?

    Temel Bütçeleme İlkeleri

    Olimposlu Tanrılar

    Makine Öğrenimi Nedir ?

    Error decoding the Instagram API json

    İlgili İçerikler